Cachetur.no

Her finner du forslag til spennende cacheturer opprettet med Cachetur.no

Kanotrailen på Bjøra
1 dag (kano) | 18 km | 51 cacher
Trailen starter ved Bjøra Camping. Her får du også leid kanoer, flytevester og det du trenger av Overhalla Røde Kors. Det er en fordel å ha med to biler. Du kan kjøre kanoene opp til startplassen med tilhengeren som kanoene ligger på, så padler du tilbake til Bjøra Camping og finner cachene på den ca. 18 km lange elvestrekningen. Når du kommer ned til campingen, tar du den andre bilen og henter den første med, så slipper du å padle hele veien tilbake.
Elven Bjøra er kjent for de største laksene i Namsen-vassdraget. Her finner du også «Konge-valdet» . Vis hensyn til fiskere i elven.
cachetur_logo  Turinfo for Kanotrailen på Bjøra

Namsos Rail Road Trail
4 timer (dresin) | 15 km | 46 cacher
Norges Lengste Dresin-trail i sitt slag i Skandinavia! Sannsynligheten er stor for at du ikke har opplevd naturen på denne måten før. Kombiner vakker natur, trim på sykkel og fredelige omgivelser.
Har du lyst til å oppleve deler av Norge på en helt spesiell måte og som vekker nysgjerrighet når du forteller hva du gjorde i ferien, er dresin-Caching absolutt å anbefale.
Caching er en flott aktivitet for folk i alle aldre.
Ta gjerne med niste og gjør en rast langs Namsens bredder. Det finnes flere rasteplasser, gapahuker og selvbetjent is salg langs linjen. Man kan bade flere plasser langs Namsens bredder.
cachetur_logo  Turinfo for Namsos Rail Road Trail

Åsgårdsveien barnevennlig trail
27 min (bil) | 6,6 km | 17 cacher
Man kan sykle, gå eller kjøre bil. Bompenger må betales.
Hele denne trailen langs Åsgårdsvegen er lagt ut med tanke på at barna skal ha det gøy. Boksene er jevnt over store, har hvert sitt tema og inneholder bytteting.
Beregn ca. 2,5 time dersom du går (voksen)
cachetur_logo  Turinfo for Åsgårdsveien barnevennlig trail

Åsen – Skogn, en Detour
2 timer 30 min (bil) | 60,9 km | 28 cacher
Mellom tettstedene Åsen og Skogn er det lite cacher å finne langs E6. Tar man imidlertid turen via Hoklingen og Movatnet kan det bli fra 10 til 30 funn, alt etter hva man velger å ta. Legger man til Åsgårdsveien barnevennlig trail er det enda 17 stykker, denne ligger inne som en egen mal her. Tidsbruk og lengde vil derfor avhenge av hvilke cacher man prioriterer.
cachetur_logo   Turinfo for Åsen – Skogn, en detour

Norges Geografiske Midtpunkt
6 timer (fottur) | 23 km | 37 cacher
Visste du at Norges Geografiske Midtpunkt ligger i Steinkjer Kommune, ikke langt fra kommunegrensa mellom Steinkjer, Verdal og Snåsa? Vel, nå har du mulighet til å ta turen innover til Midtpunktet. Langs ferden ligger det 33 tradbokser, en letterbox, en multi, en mystery samt en earthcache. God tur og nyt den flotte trønderske naturen på tur innover svillestien til Midtpunktet
cachetur_logo  Turinfo for Norges geografiske Midtpunkt

Byafjellet rundt
2 dager (fottur) | 68,6 km | 36 cacher
En rundtur på Byafjellet. Det meste av turen går på flotte stier, grusveier og skiløypetraseer. Variert terreng fra ganske flatt til kraftige opp- og nedstigninger. Flere flotte utsiktpunkter. Ved svarttjønna er det enkelte helger anledning til å få kjøpt kaffe og vaffel.
Da det er enda fler cacher i området kan det legges til eller trekkes fra cacher alt etter hva man ønsker. Det er flere startpunkter og parkeringsmuligheter
cachetur_logo  Turinfo for Byafjellet rundt

I Bølareiens rike – Bøla-/Sæterstien
49 min (fottur) | 2 km | 13 cacher
En rundløype som starter og stopper ved Bølabua i Stod. Ved Bøla finnes også norges mest kjente helleristning; Bølareinen. Etter endt tur kan man kjøpe seg kaffe eller middag ved Bølabua. Turen går i lett terreng, men det kan være meget vått på myrene, så gode sko/støvler er påkrevd.
cachetur_logo  Turinfo for Bøla-/Sæterstien

I Bølareinens rike – På tur via Øyingen til Lillesund
4 timer (fottur) | 6,5 km | 22 cacher
Dette er en kombinert bil/sykkel – fottur. De første 10 cachene ligger ved bomvegen som fører inn til Øyingen. De resterende 12 cachene ligger langs en gammel sti inn til Lillesund ved Øyingen. Lillesund er et privat sted, men vi har tillatelse til å ha cachen der. Men vis respekt for stedet og folkene som eventuelt er der.
cachetur_logo  Turinfo for turen via Øyingen til Lillesund

Gosen – Hatling på sykkel
4 timer (sykkel) | 46,1 km | 28 cacher
En utmerket sykkelløype som følger Gosenveien over fjellet til Hatlingsætra. Du passerer også Brandheia villmarkssenter på turen. Hele strekningen går på grusvei og kan også kjøres med bil. Da må man imidlertid kjøre inn fra begge sider da veien er stengt med bom ca midt oppe på fjellet. Terrenget er variert, og har noen bratte stigninger i starten på hver side, men ikke tyngre enn at også barn har glede av turen. Cachene Nå drar vi til seters, er spesielt tilrettelagt for barn. Hatlingsætra har åpent for servering enkelte helger i løpet av året, og Brandheia villmarkssenter kan leies for forskjellige arrangement.
cachetur_logo  Turinfo for Gosen – Hatling